به گزارش سلام لردگان به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت، محسن تقي زاده با اشاره به اينکه 30 تا 50 درصد افراد بالاي 20 سال و 60درصد از افراد بالاي 30 سال در ايران دچار افزايش وزن و چاقي هستند، افزود: همچنين 12 تا 18 درصد از نوجوانان ايراني اضافه وزن دارند که مستعد چاق شدن در آينده هستند.
وي تصريح کرد: زندگي ماشيني در شهرها باعث شده است که اکثر شهرنشينها خوردن غذا در رستورانها و نيز خوردن غذاهاي پرکالري و چرب مانند فست فودها را به عنوان تفريح در برنامه زندگي خود قرار دهند و به دليل کمبود وقت و بي حوصلگي ناشي از سختي کار، تفريحات با فعاليت زياد بدني را کنار بگذارند.
اين متخصص تغذيه با بيان اينکه کمبود وقت براي پختن غذا نيز به تدريح باعث تغيير عادات غذايي مردم کشور شده است، اذعان داشت: مصرف غذاهاي نيمه آماده و آماده، انواع سوسيس، کالباس و فست فودها، انواع سس هاي چرب و مواد خوراکي سير کننده و پر کالري بيش از پيش بين خانوادهاي ايراني رواج يافته است و ميتوان گفت الگوي غذايي مردم ايران تا حدود زيادي تغيير کرده است.
وي افزود: متأسفانه مصرف لبنيات، سبزيها و ميوهها که نقش مهمي در کنترل وزن و رساندن مواد لازم به بدن را ايفا ميکنند از سبد تغذيه خانوادهها کنار گذاشته شده است.
به گفته وي، رواج بازيهاي کم تحرک به ويژه بازيهاي کامپيوتري بين گروه سني کودک، نوجوان و حتي جوانان و کنار گذاشتن بازيهاي پرتحرک و تفريحهاي جمعي باعث افزايش چاقي در اين گروه سني شده است و اين روند همچنان رو به افزايش است.
تقي زاده يادآور شد: انجام فعاليتهاي بدني و ورزش از مهمترين عوامل تسهيل کننده کاهش وزن در افراد چاق است و مهمترين نقش را در پيشگيري از افزايش وزن افراد و بهبود وضعيت چربيهاي خون دارد.